DOV magazine, najaar 2019

DOV MAGAZINE | 11 ADVANTAGE dagen, zeker omdat we in alle vroegte zelf onze verse producten inkopen. En we hebben geen keten achter ons, die ons ondersteunt met reclamemateriaal en acties.” Ook 1 ons In 2016 kochten ze het winkelcentrum op het Rivierenplein en opende Ömer (35) een Avantage-filiaal dat werd verruimd tot 800 vierkante meter. ,,In dat deel van de Staart wonen veel ouderen. We wilden de bewoners ook een aantrekkelijk geprijsde supermarkt met een breed verspakket bieden en we zien nog steeds groei. Dat komt omdat we kunnen concurreren met scherpe prijzen voor groenten en fruit. Bovendien kunnen mensen bij ons ook kleine hoeveelheden kopen: 1 appel, 1 ons of 370 gram. Niets is verpakt. Net als in Wielwijk vullen we als supermarkten elkaar op de Staart ook aan.” Specialiteit Bij het vertrek van de Chinees tegenover de supermarkt zagen de broers een kans voor een moderne bakkerij en eethuis, om zo ook ruimte te maken in hun supermarkt en ter vervanging van hun döner-eethuis dat al op het Admiraalsplein was gevestigd. In februari opende na een flinke verbouwing het sfeervolle Avantage Döner & Bakkerij. ,,We hadden dit idee al jaren in ons hoofd, om elke Dordtenaar te kunnen bedienen.” Een specialiteit uit Yalniz geboortestad Konya is Etli Ekmek, een langwerpige knapperige Turkse pizza, geserveerd op een houten plankje. Abdurrahman: ,,Het loopt beter dan verwacht. Zeker in het weekend is het druk. Mensen vieren hier bijvoorbeeld ook hun verjaardag. Onze grote wens is nu nog om een terras te kunnen openen.” Bezorgen Al groeit het aantal ketens dat boodschappen aan huis, Avantage kiest daar (nog) niet voor. ,,Boodschappen bestellen hoort bij deze tijd. Voor feestzalen en verenigingen bezorgen we al. Op kleine schaal. Voor huishoudens is het voorlopig niet mogelijk. Enerzijds omdat we de prijs/kwaliteit scherp willen houden. Boodschappen thuis bezorgen, zorgt voor de verhoging van de kostprijs en daarmee hogere consumentenprijzen. Anderzijds is een principe van ons dat consumenten zelf onze producten, zoals groente en fruit en vlees en kip, zelf kunnen zien. In geval van thuisbe- zorgen zien ze de kwaliteit van de producten niet vooraf.” Ook rond voedselverspilling maken ze bewuste keuzes: ,,Wij hebben met onze leveranciers afgesproken om producten die over de datum zijn te retourneren, zodat die artikelen verantwoord verwijderd worden. Artikelen vlak voor de einddatum geven we ook weleens weg aan verenigingen en stich- tingen.” Aanpak Wielwijk De broers bieden werk aan dertig tot veertig medewerkers, parttime en fulltime. Veel tijd om actief te zijn binnen de DOV hebben de ondernemers niet. ,,Ik heb wel de burge- meester gesproken en een aanbod van de DOV dat we bij eventuele problemen een beroep op de vereniging kunnen doen, maar dat is nog niet nodig geweest. We zijn over alle planken heen gesprongen. Waar we wel meer over zouden willen weten is de ombouw van Wielwijk. We zijn wel per brief geïnfor- meerd, maar kijken uit naar een bijeenkomst over de aanpak. Meer parkeerplaatsen rond het winkelcentrum zou fijn zijn; wellicht kan dat als de weg is verlegd.” Ze kijken ook voorzichtig vooruit naar verdere uitbreiding, ook buiten Dordrecht. ,,Maar stap voor stap. Eerst moeten onze huidige locaties up-to-date zijn.” Abdurrahman Yalniz: ,,We hadden dit idee al jaren in ons hoofd, om elke Dordtenaar te kunnen bedienen.”

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=